Dijamantidis najbolji odbrambeni igrač Evrolige

Izvor: RTS, 22.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijamantidis najbolji odbrambeni igrač Evrolige

Košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis proglašen je petu sezonu zaredom za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige.

Dijamantidis je jedini bek u Evroligi koji se nalazi među 25 najboljih igrača u tri kategorije. U ukradenim loptama Grk je zauzeo deseto mesto, u odbrambenim skokovima je 21. igrač, dok je u blokadama na 25. poziciji.

Grčki reprezentativac je na 19 utakmica u Evroligi ove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sezone beležio prosečan učinak 8,8 poena, 4,5 skokova, 3,2 asistencije i 1,5 ukradenih lopti.

Evroliga je juče već dodelila nagradu za najboljeg strelca Igoru Rakočeviću iz Taukeramike, a na završnom turniru 2. maja u Berlinu proglasiće najboljeg mladog igrača i najbolje dve petorke u ovom takmičenju.

U polufinalu završnog turnira sastaće se Panatinaikos-Olimpijakos i CSKA Moskva-Barselona.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijamantidis najbolji defanzivac

Izvor: B92, 22.Apr.2009

Košarkaš atinskog Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis još jednom je proglašen za najboljeg defanzivca Evrolige. ..Beku grčkog šampiona to je peto uzastopno priznanje za najboljeg odbrambenog igrača Evrolige i jedini je dobitnik nagrade od njenog uvođenja pre 5 sezona. "Spajdermen", kako su ga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.