Dani bureka na keju kraj Nišave

Izvor: RadioCity.rs, 15.Avg.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dani bureka" na keju kraj Nišave

Organizatori navode da im je cilj promocija gastro-turizma i Niša kao grada Meraklijskog duha.
"Bogatstvo niške kuhinje potiče od njegovog geografskog položaja i kulturne raznolikosti nastale vekovnim uticajem različitih kultura. Kada kažete Niš, odmah pomislite i na niški burek koji se u Nišu sprema od 1498.godine. Ova manifestacija ima za cilj da promoviše tradicionalni niški doručak, koji pamte brojni posetioci našeg grada." - kaže se u dopisu Turističke organizacije Niš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << />
U manifestaciji će osim niških majstora bureka učestvovati i zanatski pekari iz Grčke, Bugarske i Makedonije. Manifestacija je takmičarskog karaktera a posetioce, kažu, očekuju i brojna iznenađenja, izrada najvećeg bureka i prateći umetnički program. Organizator ovogodišnjih Dana bureka je udruženje Unija pekara, uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, Gradske opštine Medijana, Kancelarije za mlade i Turističke organizacije Niš.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.