Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Da li će Olimpijakos da probije bunker Kiprana?

Grčki šampion apsolutni favorit protiv Omonije, koja je u prethodnoj rundi eliminisala Crvenu zvezdu posle penal-ruleta

Navijači Crvene zvezde željno su očekivali novi dvoboj sa bratskim Olimpijakosom, ali izabranici trenera Dejana Stankovića nisu uspeli da eliminišu Omoniju prošle nedelje u Nikoziji. Kiparski šampion je obezbedio grupnu fazu Lige Evrope, prvi put u istoriji kluba. Malu su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mu šanse da eliminiše i Olimpijakos.

Crveno-beli iz Pireja danas (21.00) na svom Karaiskakisu su veliki favoriti u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Posle nekoliko loših sezone, Olimpijakos se prošle sezone vratio u elitu, a sada četa portugalskog stručnjaka Pedra Martinsa želi i drugu godinu zaredom da igra sa najboljim klubovima Evrope.

Grčki šampion je ovog leta uspeo da proda dvojicu igrača, levog beka Kostantinosa Cimikasa Liverpulu za 13.000.000 evra i Giljermea Al Sadu za 6.000.000. Otišao je i Norvežanin Omar Elabdelaluji u Galatasaraj. Stigli su iskusni Jan M‘Vila (Sent Etjen), Pepe(Gimaraiš), Ahmad Hasan (Braga), Hose Holevas (Votford) i Rafinja (Flamengo). Za njihovo angažovanje plaćeno je samo 5.000.000 evra. M‘Vila, Holevas i Rafinja su stigli bez obeštećenja.

Olimpijakos je dobro startovao u novoj sezoni. Osvojio je Kup Grčke posle pobede nad gradskim rivalom, AEK-om sa 1:0, a na startu šampionata je pobeđen Asteras sa 3:0, uz dva gola Jorgosa Masurasa.

"Očekuje nas novi izazov. Čini nas optimističnim što imamo dobar imidž, tim ima dušu i veru. Želimo da ponovimo prošlogodišnji uspeh. Ulaskom u Ligu šamiona prošle sezone povratili smo prestiž u Evropi i jedina nam je želja da ponovo krenemo napred. Omonija zaslužuje svako poštovanje“, rekao je trener Olimpijakosa Pedro Martins.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Dobra vest za trenera Olimpijakosa je da se golman Žose Sa oporavio od povrede. Nije branio dugo, nije bio na golu crveno-belih ove sezone. Ukoliko Martins odluči da zemljaka još malo odmori, alternativa je mladi Konstantinos Colakis, koji ima samo 17 godina.

Alžirac El Arbi Sudani i Marios Vrusai nisi u konkurnciji za tim. Vezista Atanasios Andrautos se oporavlja od virusa korona. Pojačanje Pepe nije još spreman. Očekuje se da će od prvog minuta da igraju pojačanja Rafinja i Holevas, dok će M‘ Vila da počne meč sa klupe. U startnoj postavi domaćina nije najavljen ni Lazar Ranđelović, nekadašnji fudbaler niškog Radničkog. Mesto u špicu je obezbeđeno za El Arabija, a iza njega će biti iskusni Francuz Metju Valbuena.

Omonija je ekipa skromnog kvaliteta. Videlo se protiv Crvene zvezde da su disciplinovana ekipa, koja se dobro brani. Sigurno će četa Heninga Berga da bude defanzivnija u Pireju nego što je bila protiv Crvene zvezde na svom terenu. Domaćin će napadati u talasima, spreman da što pre otključa bravu Kiprana.

Omonija je u protekle nedelje pobedila AEK iz Larnake sa 2:1 u šampionatu Kipra, a Berg je promenio svih 11 igrača koji su počeli duel sa Crvenom zvezdom. Odmarao je najbolji sastav za duel sa najboljim grčkim timom. Gosti su već dosta uradili, pa rasterećeni stižu u Atinu.

"Srećni smo što smo ovde. Garantovano nam je mesto u Lige Evrope i sada ćemo igrati za plej-of Lige šampiona protiv vrlo dobrog tima, vrhunskog nivoa. U ovom slučaju je Olimpijakos favorit, ali se ne predajemo“, istakao je trener Omonije.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Utorak

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)

/Klaeson 39pen, Kabelja 70 - Pelkas 32/

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)

/Biton 9 - Šobošlaj 49, Okugava 57/

Slavija Prag - Midtjiland 0:0

Sreda

21.00: (2,75) Gent (3,05) Dinamo Kijev (2,75)

21.00: (2,30) Molde (3,20) Ferencvaroš (3,25)

21.00: (1,40) Olimpijakos (4,50) Omonija (8,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.