Bolni seksualni odnosi: u čemu je problem?

Izvor: Piplmetar.rs, 01.Apr.2023, 20:31

Bolni seksualni odnosi: u čemu je problem?

Seks uvek treba da bude prijatelj. To znači da su bolni seksualni odnosi signal da nešto ozbiljno nije u redu. Ako ste tokom snova osetili ubod, bol ili grčke, znate da niste sami. Oko 30% žena javilo je bol tokom vaginalnog odnosa, prema studiji iz 2015. objavljenoj u The Journal of Sekual Medicine. Postoje dve vrste dispareunije:
Površna dispareunija odnosi se na bol ograničen na ulaz i zidove vagine Duboka dispareunija je kada penis ili seks igračka mogu sasvim >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << dobro da uđu u vaginu, ali svaki pokret izaziva bol koji se kreće od bolnog preko oštra do nepodnošljivog.
Bol takođe može izazvati probleme izvan spavaće sobe. Bol tokom seksa ne samo da uništava trenutak, već može imati i mnogo veće posledice: strah od seksa, smanjen seksualni nagon i ukupan gubitak intimnosti. Samo zato što je bol uobičajen ne znači da morate da ga trpite. Možda vam nije prijatno da pričate o tome, ali činite sebi medvedu uslugu ako ne odgovorite. Previše žena nastavlja da ima seks da bi zadovoljile svoje partnere uprkos intenzivnom bolu. I to je zaista strašno… Morate razgovarati i sa partnerom i sa svojim ginekologom.
Bolni seksualni odnosi: koji su razlozi? Ovo su neki od mogućih razloga zašto osećate bol tokom seksa:
Preskačeš predgru Žene se sporije uzbuđuju od mužaraca, tako da je predigra veoma važna i trebalo bi da bude uzbudljiva. Šta vas posebno uzbuđuje, to bi trebalo da znate i vaš partner. Razgovarajte s njim otvoreno. Ovde postoji još jedan problem. Neke žene zapravo ne znaju kada su podignute, što može biti velika prepreka. U ovom slučaju, zadržavanje fokusa na trenutku može biti od pomoći. Zapazite kakav je osećaj dodirnuti svog partnera i biti dodirnut.
Određeni lekovi Možete osetiti uzbuđenje, ali ako niste dovoljno podmazani, prodavanje će biti bolno. Potrebno je vreme. Predigra treba da traje najmanje deset minuta (neobavezno za sve žene). Drugi faktori, kao što je uzimanje određenih lekova, takođe mogu doneti do suvoće vagine. Na primer, antihistaminici koji se koriste protiv alergija imaju isti efekat na vaginalno tkivo kao i na druge službe. Isušivajuće dejstvo imaju i hormonske tablete, antidepresive, sedative i lekove za snižavanje krvnog pritiska. Ako uzmete neki od gore navedenih lekova, problem sa suvoćom vaginom može se rešiti lubrikantima.
Bolni seksualni odnosi: Pod stresom ste Imaš milion stvari koje treba da uradiš u jednom danu i tu tenziju nosiš sa sobom u krevet. Opuštenost i dobro raspoloženje takođe su veoma važni za seks. Kupanje, masaža, joga, meditacija ili šta god želite pomoći će vam da se opustite.
Genitalne infekcije Brojne genitalne infekcije — najčešće genitalni herpes, trihomonijaza i gljivične infekcije — može učiniti snošaj bolnim. Čak i žene koje ne osećaju nikakve simptome mogu imati male promene na vulvi ili vagine koje mogu da doprineti bolu. Dobra vest je da se dužina genitalnih infekcija lako kontroliše ili leči, a testovi su jednostavni.
ENDOMETRIOZA Ovo stanje, gde tkivo koje oblaže matericu počinje da raste u drugim oblastima, pogađa oko 200 miliona žena širom sveta. Ovo može izazvati nepodnošljivo bolne odnose.
shironosov/gettiimages.co.uk
Najnovije na portalu Marie Claire





Detaljnije



Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.