Austrija bi podržala sankcije protiv Italije

Izvor: B92, 15.Nov.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija bi podržala sankcije protiv Italije

Beč -- Austrijska vlada podržala bi sankcije Italiji zbog budžeta, i čak bi ih zatražila, najavio je ministar finansija Hartvig Leger.

On je ponovio svoju kritiku nacrta budžeta Italije, koji je odbacila i Evropska komisija.

Austrija iz sopstvenog iskustva zna da se kod takvih budžetskih brojki moraju preduzeti jasne mere, rekao je Leger.

On je istakao da postoji povod za zabrinutost, ukazujući na primer Grčke.

"Italiji preti opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da isklizne u pravcu Grčke, a to treba sprečiti. Ako Italija ne bude izmenila nacrt budžeta, onda mora da reaguje Evropska komisija i mora preduzeti korake u pravcu pokretanja postupka", kazao je austrijski ministar.

Da podsetimo, Evropska komisija je prošlog meseca odbacila italijanski predlog budžeta, uz obrazloženje da krši fiskalne propise EU i da može doprineti daljem povećanju javnog duga Italije, koji trenutno premašuje 130 odsto BDP-a.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.