Atina traži ubrzanje preseljenja migranata

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina traži ubrzanje preseljenja migranata

Grčka je od EU zatražila da ubrza relokaciju migranata i izbeglica u druge zemlje članice u skladu sa planom usaglašenim prošle godine.

Prema tom planu, u naredne dve godine 160.000 migranata treba da bude preseljeno, ali do sada je nešto manje od 4.000 prebačeno iz Grčke i Italije u druge evropske države.

- Trenutno imamo 7.000 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << spremnih za preseljenje i nikakav odgovor od članica EU koje su obavezne da ih prihvate - rekao je grčki ministar za migracije Janis Mozulas.

Mozulas je najavio da će on i ostali ministri narednog meseca posetiti zemlje članice EU radi razgovora o ovom pitanju.

- Grčka traži da EU ispuni ono što je usaglašeno - naglasio je Mozulas.

Članice EU iz centralne Evrope osporavaju odluku Brisela o preseljenju azilanata, a Mađarska i Slovačka su podnele tužbe pred evropskim sudovima.

(Telegraf.rs / Srna)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.