Atina predstavila plan za izlazak iz krize

Izvor: RTS, 02.Jun.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina predstavila plan za izlazak iz krize

Premijer Grčke Aleksis Cipras kaže da je njegova vlada kasno sinoć poslala svojim međunarodnim kreditorima sveobuhvatan plan reformi.
Aleksis Cipras je pozvao evropske lidere da prihvate predložene reforme, kako bi dugo očekivani sporazum konačno mogao da bude potpisan, prenosi Tanjug.

"Predstavili smo realističan plan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za izlazak iz krize. Ukoliko institucije i naši partneri iz evrozone taj plan prihvate, to bi označilo kraj podela u Evropi", rekao je Cipras novinarima u Atini, a preneo Rojters.
"Mi ne čekamo da oni iznesu predlog nama, mi smo sami predložili plan, a odluka da li žele da budu realni sada je na političkim liderima Evrope", poručio je premijer.
Komesar EU za ekonomska i monetarna pitanja Pjer Moskovisi kaže da je ostvaren ozbiljan napredak u pregovorima o grčkoj dužničkoj krizi, ali još uvek ima dosta posla na tom polju.
"Pregovori su počeli da donose rezultate, ali obe strane treba još dosta da se potrude za konačni rezultat", naveo je Moskovisi.
Šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard i predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi sinoć su se neočekivano priključili sastanku lidera Francuske i Nemačke, Angele Merkel i Fransoa Olanda, kao i predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera u Berlinu na temu grčke krize.
Pritisak na Grčku da postigne dogovor s kreditorima je intenziviran budući da ovog meseca treba da vrati četiri rate duga MMF-u vredne 1,6 milijardi evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.