Aranžmani za „srpsko more“ beleže rekordnu prodaju

Izvor: juGmedia, 04.Feb.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aranžmani za „srpsko more“ beleže rekordnu prodaju

Od 1.januara ove godine, boravišna taksa sastavni je deo putovanja u Grčku. Ono što je, međutim, specifično za ovu zemlju jeste činjenica da se ova taksa ne naplaćuje po osobi, nego po sobi, odnosno po smeštajnoj jedinici i njenoj kategorizaciji.

Za studije i apartmane, cena „po ključu“ kreće se od 0,25 do 0,50 evra, a za hotele, zavisno od kategorije, od 0,5 do 4 evra. Prema trenutno raspoloživim informacijama taj novac plaćaće se na licu mesta vlasnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vila ili na recepciji hotela“, kaže direktor Turističke agencije Adria putovanja  Vlasotince Miodrag Stojanović.

On dodaje da, bez obzira na uvođenje ovog izdatka, aranžmani za apartmane i hotele za omiljeno „srpsko more“ beleže ovih dana rekordnu prodaju i da je Grčka i dalje neprikosnovena destinacija za odmor kada su u pitanju srpski turisti.

Turska se, posle višegodišnjeg pada interesovanja, vraća u fokus domaćih turista. Raste interesovanje i za Španiju, ali rastu i cene na tamošnjim destinacijama. Pada prodaja aranžmana za Italiju, odnosno za njen najlepši deo, Siciliju jer su tamošnji hoteli, iz nama neobjašnjivih razloga, oborili kvalitet usluga“, kaže Stojanović i dodaje da je interesovanje za Azurnu obalu veliko, ali ne i prodaja jer su cene ovih paketa još uvek visoke za naše ljude.

Zanimljivo je da se i Egipat vraća na mapu naših turista, agencija Adria recimo u aprilu vodi manju grupu turista u ovu zemlju. Tada je temperatura vazduha tamo 27-28 stepeni, a temperatura vode 22-24 stepena. Predivno more i ljubazni domaćini glavni su razlog što se Srbi poslednjih godina interesuju i za južni Portugal. Vest je i da su hotelijeri u Dubaiju spustili cene, ali je malo porasla vanpansionska portošnja, tako da vam ukupni trošak dođe skoro na isto“, pojašnjavaju u Turističkoj agenciji Adria putovanja.

Ova agencija postoji sedam godina, a od 1.februara, ima poslovnicu i u Beogradu – kod Skupštine Srbije, u Kosovskoj ulici broj 16.

Jedna smo od retkih turističkih agencija u našem regionu koja ima sopstveni zakup apartmana i hotela u Grčkoj – u Kalitei, Polihronu, Haniotiju, Pefkohoriju, Leptokariji i Nei Poriju – i želeli smo da to približimo i beogradskom tržištu. Imamo ekskluzivne ugovore o saradnji sa partnerima u Turskoj, Španiji, na Tajlandu i Kubi. Radimo školske ekskurzije, a u planu nam je receptivni turizam, odnosno organizovani dolazak stranaca u Srbiju kojima veoma prijaju naše banje i planine, a zainteresovani su i za istorijske znamenitosti“,  kažu zaposleni u vlasotinačkoj poslovnici Adria putovanja.

Oni za proleće preporučuju obilazak evropskih gradova – Sofija, Solun, Skoplje i Segedin su popularne destinacije koje povezuju povoljne cene, turističko razgledanje i opušteni šoping. Hit destinacija je svakako Istanbul, u koji se polazi 7.marta u organizaciji ove agencije.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.