Akropolis kup - Srbija ispustila pobedu, produžeci u Atini!

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akropolis kup - Srbija ispustila pobedu, produžeci u Atini!

Drama u poslednjem susretu tradicionalnog turnira.

Imali smo prednost u finišu, ali su Grci dobrom odbranom i uz malo sreće uspeli da izbore produžetak, nakon 40 minuta košarke, 72:72 u "OAKA Areni".

Počelo je trojkom Kalatesa, uzvratio je Bogdanović istom merom, vezuju potom pet poena Grci, dok na drugoj strani novu trojku postiže Jović.

Došli smo i do preokreta nakon trojke Bjelice (8:10), ali je usledila serija domaćina od >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 6:0.

Tesno je bilo do kraja prvog perioda, na kraju su Grci na odmor otišli sa dva poena prednosti (19:17).

Na startu drugog kvartala serija Grčke od 6-0 preo Burusisa i Tanazisa Adetokumba, uspeli su naši košarkaši da uhvate priključak nakon poena Gudurića i Jovića, ali su Grci uspevali da ostanu u prednosti.

Stigli su i do devet poena prednosti, na kraju su na odmor otišli sa sedam poena viška.

Vezao je Milutinov četiri poena na startu drugog poluvremena, ali su Grci odgovorili preko Adetokumba i Burusisa.

Dolaze domaći košarkaši i do dvocifrene prednosti sredinom treće deonice (45:35), ali je usledila nova mini serija Srbije za 48:43.

Nakon poena Raduljice u finišu trećeg kvartala prilazimo na -2, ali je Tanazis Adetokumbo novom trojkom ponovo odlepio Grke.

Na poslednji odmor se otišlo sa +5 u korist domaćina, došli su i do +7 na startu poslednje deonice, ali su onda stali, Srbija je polako preuzimala stvari u svoje ruke.

Nakon poena Bjelice smo sredinom deonice ponovo prišli na zaostatak od samo dva poena, potom i nakon trojke Bogdanovića na -1, da bi nakon toga Bjelica doneo prednost "Orlovima" (63:64).

Usledila je trojka Bogdanovića, pa alej-up za Milutinova, Srbija je stigla do viška od pet poena na oko minut i po do kraja.

A onda, na 45 sekundi do kraja, Bejlica pogađa trojku sa devet metara, uzvratio je Larencakis ipak istom merom na drugoj strani.

Neizvesno je ipak bilo do samog kraja, Adetokumbo je sa linije penala vratio "Helene" na minus od tri poena, na jedan ceo napad do kraja utakmice.

Poravnali su rezultat Grci na 12 sekundi do kraja, trojku je pogodio Adetokumbo, prethodno je Vasa Micić promašio dva šuta sa linije za slobodna bacanja.

Nismo realizovali poslednji napad, te se otišlo u produžetke.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bravo, "Orlovi"! Osvojen Akropolis kup, MVP i Grčka savladani bez Jokića!

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2019

Drama u poslednjem susretu tradicionalnog turnira, na kraju nova pobeda Srbije...Košarkaška reprezentacija Srbije položila je veliki ispit, bez Nikole Jokića savladana je sjajna selekcija Grčke, predvođena najkorisnijim igračem NBA lige Janisom Adetokumbom...Na kraju, nakon 45 minuta košarke...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.