Ako uđu, sravnićemo ostrvo sa zemljom

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako uđu, sravnićemo ostrvo sa zemljom"

Načelnik Generalštaba grčke vojske Evangelos Apostolakis upozorio je Tursku da će Grčka odlučno odgovoriti u slučaju "eskalacija turskih provokacija", prenosi MIA.

Apostolakis tokom susreta sa grčkim novinarima istakao je operativnu sposobnost i pripremljenost grčke vojske u slučaju da budu ugroženi suverenitet i teritorijalni integritet države.

- Ako budu ušli na neko nenaseljeno ostrvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mi ćemo ostrvo sravniti sa zemljom. Ovo je crvena linija koja je prihvaćena i od strane vlade - rekao je, prema "Katimeriniju", načelnik Generalštaba grčke vojske, dodajući da je za Grčku najvažnije da obezbedi mir u regionu.

Komentarišući strateški dijalog izmedju SAD i Grčke koji je održan prošle sedmice, Apostolakis je rekao da Vašington traži način kako da obezbedi ravnotežu u regionu, a da "Grčka igra pozitivnu ulogu i predstavlja most u takvim namerama".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.