A šta o referendumu kažu Mogerinijeva i Han?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A šta o referendumu kažu Mogerinijeva i Han?

Povodom održavanja referenduma u Makedoniji o prihvatanju sporazuma sa Grčkom i ulasku zemlje u EU i NATO oglasili se i Mogerinijeva i Han.

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini i komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han ocenili su danas da je velika većina onih koji su juče izašli rekla "da" evropskom putu države.

"Građani Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije imali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << priliku 30. septembra da glasaju o budućnosti svoje zemlje. Na mirnom i demokratskom glasanju velika većina onih koji su iskoristili svoje pravo glasa rekla je da Presapnskom sporazumu o imenu i svojoj evropskoj budućnostiĆ, stoji u zajedničkom saopštenju Mogerinijeve i Hana.

Oni su podsetili da je sada na makedonskom parlamentu da nastavi s neophodnim koracima za primenu dogovora o imenu tako što će usvojiti ustavne promene.

 - Ovo je istorijska prilika ne samo za pomirenje u regionu već i za odlučni napredak zemlje na njenom putu ka EU. Na svim političkim i institucionlnim akterima je da bez obzira na partijsku pripadnost postupe u skladu sa svojim ustavnim obavezama -  poručili su Federika Mogerini i Johanes Han.

Oni su još jednom ponovili da će EU u potpunosti nastaviti da podržava Makedoniju , njene institucije i građane.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šta o referendumu kažu Mogerinijeva i Han?

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2018

BRISEL - Povodom održavanja referenduma u Makedoniji o prihvatanju sporazuma sa Grčkom i ulasku zemlje u EU i NATO oglasili se i Mogerinijeva i Han.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.