Srećko Hadžić: Osećam se grozno!

Izvor: B92, 20.Jul.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećko Hadžić: Osećam se grozno!

Novi Sad -- Sin Gorana Hadžića Srećko rekao je za B92 da se oseća grozno nakon saznanja o hapšenju njegovog oca. On kaže da je to prva vest o ocu Goranu posle sedam godina.

U porodičnoj kući u Novom Sadu sin i supruga, kao i ostala rodbina poslednjeg haškog begunca koji je jutros uhapšen izjavili su da su "u šoku".

Ispred kuće Gorana Hadžića u Novom Sadu, gde je poslednji put viđen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2004. godine, okupljaju se novinarske ekipe.

"Posle sedam godina ovo je prva zvanična informacija koju smo dobili u vezi sa ocem", rekao je Hadžićev sin, Srećko Hadžić.

"Sedam godina nismo ništa znali o njemu, sem što nam je policija povremeno pretresala kuću. Osim zvanične potvrde predsednika (Srbije Borisa) Tadića izrečene na konferenciji za novinare, niko nam se drugi nije ni javio niti obratio", kazao je Srećko Hadžić novinarima.

U kući su još i Hadžićeva majka i supruga. Ispred kuće su brojne novinarske ekipe, a sem njih nema ni policije niti okupljenih građana.

Jedan od komšija, Miroslav Nikolin, rekao je novinarima da je Gorana Hadžića znao "površno", jer su svojevremeno zajedno radili u Naftagas-prometu.

On je dodao da je porodicu Hadžić znao "na dobar dan" i naveo da je primećivao da je na svakih četiri-pet meseci kuću Hadžića pretresala policija.

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine uhapšen je rano jutros u blizini Krušedola. Među prvima koji su pozdravili hapšenje Hadžića je i nekadašnja glavna tužiteljka haškog suda Karla del Ponte, a stižu brojne reakcije i domaće javnosti i analitičara, dok svetski mediji izveštavaju o hapšenju poslednjeg haškog begunca. Bivši predsednik Republike Srpske Krajine se pred Haškim tribunalom u 14 tačaka tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Hadžić je deveti haški begunac kojeg je Srbija uhapsila u poslednjih osam godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.