Goran Hadžić večeras stiže u Beograd

Izvor: RTS, 15.Apr.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Hadžić večeras stiže u Beograd

Haški optuženik Goran Hadžić večeras se vraća u Srbiju, pošto je Tribunal u Hagu doneo odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi lečenja, potvrdio je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rasim Ljajić potvrdio je da se Goran Hadžić večeras vraća u Srbiju, prenosi Tanjug.

"Koliko će boraviti u Srbiji nemamo pravo da kažemo, ali neće dugo. On će imati obavezu koje je odredilo Žalbeno veće Tribunala", rekao je Ljajić novinarima u Vršcu.
Dodaje da je za vreme boravka Hadžića u Srbiji, država dužna da obezbedi da se on adekvatno leči, ali i da vrši kontrolu i nadzor njegovog kretanja dok se nalazi u Novom Sadu i da o tome izveštava Haški tribunal.
Ljajić naglašava da će obaveze koje je država preuzela davanjem garancija za Gorana Hadžića u potpunosti ispoštovati.
"Hadžić je obavezan da bude u svojoj kući od 23 sata uveče do sedam sati ujutru. Ukoliko bude potrebe da ide u zdravstvene ustanove to će takođe biti pod nadzorom i kontrolom i o tome ćemo izveštavati Tribunal", rekao je Ljajić.
Ranije danas agenciji Beta je u Ministarstvu pravde rečeno da se Hadžić večeras vraća u Srbiju, pošto je Tribunal doneo odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi lečenja.
U Ministarstvu pravde nisu mogli da preciziraju tačno vreme dolaska Hadžića u Beograd, ali je njegov advokat Zoran Živanović za televiziju Pink rekao da bi trebalo da doputuje u Beograd oko 22.30, posle čega će biti prebačen u svoj stan u Novom Sadu.
Živanović je rekao da su Hadžiću postavljeni uslovi da stalno boravi u Novom Sadu, da ga svakodnevno posećuje policija, da ne komunicira sa medijima, žrtvama i svedocima.
Hadžiću je u novembru prošle godine dijagnostifikovan tumor mozga, a Tribunal je pre dva dana prihvatio žalbu bivšeg predsednika "Republike Srpske Krajine", i naložio njegovog puštanje na privremenu slobodu radi lečenja.
Optužnica Hadžića tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje, 1991-93. u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hadžić na privremenoj slobodi u Srbiji

Izvor: RTS, 15.Apr.2015

Avion u kome se nalazi haški optuženik Goran Hadžić sleteo je posle 23 sata na Aerodrom "Nikola Tesla", javlja izveštač RTS-a. Hadžić se vratio u Srbiju, pošto je Tribunal u Hagu doneo odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi lečenja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.