Bramerc predlaže novu strategiju

Izvor: B92, Tanjug, 04.Jun.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc predlaže novu strategiju

Beograd -- U najnovijem izveštaju Serža Bramerca, u koji je B92 imao uvid, uvažavaju se napori Srbije ali se predlaže i promena strategije u potrazi za beguncima.

Svoj poseldnji izveštaj glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc dostavio je diplomatama u Ujedinjenim nacijama.

Bramerc navodi da uvažava nastavak napora vlasti u Srbiji da pronađu preostale begunce ali predlaže i izmene dosadašnje strategije u potrazi za Ratkom Mladićem i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Goranom Hadžićem.

U dokumentu u koji je B92 imala uvid, umesto trošenja vremena na pojedinačne potrage, tužilac predlaže srpskim operativcima da istrage usmere u više pravaca u isto vreme.

U izveštaju koji je već prosleđen diplomatama u Ujedinjenim nacijama, stoji i Bramercova ocena da nema dokaza koji bi ukazali da se Ratko Mladić ne nalazi u Srbiji.

Haški tužilac pozitivno ocenjuje saradnju sa Nacionalnim savetom za saradnju sa Tribunalom koji je, kako se navodi, ispunio sve zahteve Tužilaštva za dostavu dokumenata.

Kao naročito važnu, Bramerc pozdravlja predaju oko tri hiljade stranica dnevnika Ratka Mladića haškoj kancelariji. On ocenjuje da je reč o "informacijama od velike važnosti" za veći broj suđenja pred Tribunalom.

Serž Bramerc će sredinom meseca obrazlagati izveštaj pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, a o saradnji Srbije obavestiće i ministre Evropske unije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.