Tadić: Zvezda je najveći klub na ovim prostorima (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Zvezda je najveći klub na ovim prostorima (FOTO)

Predsednik Srbije Boris Tadić obišao je stadion Crvene zvezde i rekao da bi voleo da neki srpski klub ponovo osvoji Ligu šampiona, kao što su to učinili crveno-beli 1991. godine.

Tadića su na stadionu dočekali predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, prvi čovek fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kluba Vladan Lukić, trener Robert Prosinečki i predstavnici sponzora kluba, ruske kompanije Gasprom.
On je obišao muzej kluba i slikao sa sa peharom Kupa šampiona, osvojenom 29. maja 1991. u Bariju, nakon pobede Crvene zvezde protiv Olimpika iz Marseja.
Tadić je rekao da je Zvezda tada usrećila celu zemlju i da je reč o najvećem klubu na ovim prostorima.

– Želim da Zvezda i u budućnosti bude šampionski klub, da se smenjuje na vrhu sa Partizanom, ali pre svega da neki srpski tim osvoji Ligu šampiona. Za tako nešto potrebna je jaka privreda u državi i zato bih voleo da se zahvalim kompanija Gasprom, NIS-u, Telekomu i ostalima što sponzorisanjem klubova pomažu sport - rekao je Tadić novinarima na stadionu.
Predsednik je posetio Zvezdu u čast 20. godišnjice od osvajanja titule prvaka Evrope. Predsednik FK Crvena zvezda poklonio je Tadiću monografiju o ovom klubu. Lukić se našalio da je ovo prvi poklon nekom Partizanovcu. 
– Poklon ću dati ćerkama koje fanatično navijaju za Crvenu zvezdu - kazao je Tadić, inače navijač najvećeg rivala crveno-belih Partizana.
Pred njegov dolazak navijači Zvezdu su na zidovima ispisali niz uvredljivih grafita, koji su, međutim, brzo prekrečeni. Poseti predsednika prethodila je i lažna dojava o bombi na stadionu.





Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.