Severni tok 2: Ruski brod se uputio ka Kongu

Izvor: B92, 28.Mar.2020, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severni tok 2: Ruski brod se uputio ka Kongu

Brod Akademik Čerski, koji bi mogao da završi izgradnju gasovoda Severni tok 2, nastavio je svoj put oko Afrike.

Nakon boravka u Južnoafričkoj Republici brod se uputio ka Kongu, pokazuju podaci portala koji prati kretanje brodova Marine Traffic.

Prema procenama portala, Akademik Čerski, koji je u vlasništvu Gasproma, trebao bi da stigne u u Kongo 10. aprila.

Podsetimo, brod je u februaru napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << luku Nahotka na Dalekom istoku Rusije i prvobitno se uputio ka Singapuru, a potom ka Šri Lanki.

Do juče je ovaj brod boravio u Južnoafričkoj Republici.

Nedavno je američki predsednik Donald Tramp potpisao vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda Severni tok 2 i Turskog toka.

Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija Olsiz povinovala se zahtevima SAD, prenosi Sputnjik.

U decembru prošle godine, ministar energetike Rusije Aleksandar Novak je izjavio da bi postavljanje cevi za gasovod mogao da dovrši Gaspromov brod „Akademik Čerski, ali da će biti potrebno određeno vreme da se brod dodatno pripremi za taj posao.

Prema rečima portparola kompanije Nord strim 2 AD za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.