Izvor: RuskaRec.ru, 15.Mar.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će prekinuti isporuke gasa preko Bugarske i Rumunije

Ruska kompanija „Gasprom” će, kada u eksploataciju bude puštena morska deonica gasovoda „Turski tok”, prekinuti isporuke gasa u Tursku preko Rumunije i Bugarske. To se navodi u međuvladinom sporazumu između Rusije i Turske. Putin: Rusija i Turska ponovo na putu partnerske saradnje U dokumentu se navodi da pre nego što krajem 2019. godine bude puštena u eksploataciju morska deonica „Turskog toka” treba >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << da budu unete izmene u ugovore o isporuci gasa iz Rusije u Tursku preko teritorije Bugarske. Navodi se da izmene neće uticati na uslove ugovora što se tiče cene isporuke gasa, prenosi „Vzglяd”. Prema proceni zamenika generalnog direktora za gasne projekte Fonda za nacionalnu energetsku bezbednost Alekseja Grivača, isporuke gasa direktno Turskoj mogu doneti dobit „Gaspromu”, jer kompanija neće morati da plaća tranzit. „Gasprom” planira da započne izgradnju morske deonice „Turskog toka” tokom narednih nekoliko meseci.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Hoće li Rusija isporučiti Turskoj S-400?

Izvor: RuskaRec.ru, 16.Mar.2017, 15:25

Predsednik Rusije Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Erdogan tokom susreta u Moskvi 10. marta razmotrili su mogućnost isporuke Ankari sistema protivvazdušne i protivraketne odbrane S-400. Informacija o tome se pojavila u javnosti tek nedelju dana kasnije, ali je portparol ruskog predsednika...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.