Gadafi finansirao Miloševića, Šešelja i Mesića!?

Izvor: S media, 02.Sep.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi finansirao Miloševića, Šešelja i Mesića!?

Libijski lider Moamer Gadafi finansirao Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Stjepana Mesića. Gadafi je, takođe, finansirao i francuskog predsednika Nikolu Sarkozija i druga poznata imena iz javnog i političkog života na zapadu.

Libijski vođa Moamer >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Gadafi finansijski je podržavao režim bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i lidera radikala Vojislava Šešelja, ali i lidere Hrvatske, Francuske, Italije i SAD, prenosi danas zagrebački "Večernji list".

Pozivajući se na dokumente pronađene u sedištu Gadafijeve obaveštajne službe, taj list piše da je iz dokumenata vidljivo da je Gadafi sve vreme, odnosno "tokom ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu finansijski podržavao režim Slobodana Miloševića".

Zagrebački dnevnik prenosi da je "to bilo vraćanje usluge jer je Milošević Gadafiju tokom 90-ih i pobune islamista poslao pilote iz Srbije koji su na islamiste iz aviona bacali bojne otrove".

Nakon Miloševićeve smrti, navodi dalje list, Gadafi je počeo da finansira lidera radikala Vojislava Šešelja.

Gadafi je finansirao i predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, izjavio je predsednik libijske Republikanske stranke za demokratiju i pravdu Farag Abu Aleš, ističući da je prema dokumentima nađenim u zgradi libijske obaveštajne službe Gadafi slao pare i finansirao pojedine moćne političare zapadne Evrope i SAD.

Prema navodima "Večernjeg lista", među dokumentima nađenim u sedištu obaveštajne službe nalaze se i oni o Gadafijevom finansiranju francuskog predsednika Nikole Sarkozija, italijanskog premijera Silvija Berluskonija, američkog diplomate Dejvida Velča i mnogih drugih poznatih imena iz javnog i političkog života na Zapadu.

Kako su američki političari pomagali Gadafiju (VIDEO)

Gadafi optužuje NATO da krade libijsku naftu!

Čaves pozvao na mirovne pregovore u Libiji

Na pitanje da li libijski pobunjenici imaju detaljne informacije o plaćenicima iz Hrvatske, Abu Aleš je odgovorio: "Što me pitate za plaćenike iz Hrvatske koji su došli da ratuju za nekakav sitan novac? Njih bih mogao na neki način i opravdati jer su bili spremni dati i život. Pitajte me za dvolične političke plaćenike koji su i pored toga što su bili puni para, prodali sebe, svoj moral i etiku za šaku dolara".

"Prema informacijama kojima raspolažem, svrgnuti diktator Gadafi finansirao je predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića, što pokazuju i dokumenti pronađeni u zgradi Gadafijeve obaveštajne službe", kazao je on.

Aleš je, na pitanje da li ima dokaza za te tvrdnje, rekao da stoji iza svake svoje reči.

"Pouzdano znam za Gadafijevo finansiranje vašeg bivšeg predsednika Mesića. Sto posto to tvrdim! Libijski oslobodioci kad su ušli u zgradu libijske obavještajne službe u Tripoliju, našli su te dokumente", rekao je Abu Aleš i naglasio da je "Mesić bio jedini čovek iz neke demokratske zemlje koji je tokom krvoprolića javno podržavao Gadafija".

Mesić je oštro odbacio tvrdnje Abu Aleša. "Finansijski izveštaji moje kampanje javno su objavljeni i dostupni, a iz njih se vidi ko me finansirao. Sve su drugo gluposti konstrukcije zbog kojih se može tužiti", izjavio je Mesić za "Večernji list".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Večernji list: Gadafi finansirao i Miloševića

Izvor: Mondo, 02.Sep.2011

Libijski vođa finansijski je podržavao režim bivšeg predsednika SRJ i lidera SRS, ali i lidere Hrvatske, Francuske, Italije i SAD, otkrivaju dokumenta obaveštajne službe koja su u rukama pobunjenika.

Nastavak na Mondo...

Gadafi finansirao Miloševića, Šešelja, Mesića

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2011

Libijski vođa finansijski podržavao režim bivšeg predsednika SRJ, a posle i lidera radikala. Navodno platio i Mesićevu predizbornu kampanju

Nastavak na Večernje novosti...

GADAFI PLAĆAO MILOŠEVIĆA I ŠEŠELJA

Izvor: Kurir, 03.Sep.2011, 08:14

BEOGRAD - Naplatili prijateljstvo! Svrgnuti libijski vođa Moamer Gadafi finansirao je nekoliko evropskih političara, a među njima i pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića i lidera SRS Vojislava Šešelja, piše u depešama koje su u zgradi libijske obaveštajne službe pronašli pobunjenici!..BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.