U Milanu sudar fudbalskih divova

Izvor: Politika, 27.Mar.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Milanu sudar fudbalskih divova

Domaćin večeras bez Tijaga Silve i Pata, međutim, trener Alegri, optimista. – Gvardiola: Milan je opasan posebno u prekidima. – U Marselj stiže Bajern

Ostalo je još osam kandidata za dva mesta u finalu Lige šampiona 19. maja u Minhenu. Favoriti su svakako španski klubovi Barselona i Real, mada, i Bajern, na čijem stadionu se igra završni meč, traži svoju šansu. Naravno, niko ne potcenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ni ostale učesnike četvrtfinala – APOEL, Marselj, Milan, Benfiku i Čelsi.

Večeras se u Milanu sastaju stari poznanici, koji su se sastajali u prvoj fazi Lige šampiona i u dva međusobna duela postignuto je čak deset golova, što svakako govori da je pred ljubiteljima fudbala veoma interesantan dvomeč. Trener Milana Masimilijano Alegri kaže da je Barselona u ovom trenutku najbolja svetska ekipa i da se manje-više, o njoj sve zna. Dodatan problem domaćinu predstavlja činjenica da neće igrati sjajni štoper Tijago Silva, koji se žali na bolove u desnoj butini, kao i brazilski napadač Pato, koji je trenutno na lečenju u Americi.

– Barselona je trenutno najbolji tim na svetu, ali nije potrebno da budete čarobnjak da to znate. Oni su se već upisali u istoriju. Nije samo Mesi u pitanju, imaju oni mnogo različitih oružja – istakao je Alegri pred večerašnji duel koji je poveren švedskom arbitru Eriksonu.

Sa druge strane glavni napadač Milana Zlatan Ibrahimović kaže da ga nerviraju povrede Silve i Pata i da tu nešto nije u redu:

– Uvek kuburimo s povredama. Tu nešto mora da se promeni.

Trener Barselone Đosep Gvardiola takođe ima glavobolju jer je levi bek Erik Abidal ponovo van ekipe, kao i Adrijano.

– Milan je opasan, posebno u prekidima i kontranapadima. Zbog toga večeras moji igrači moraju da budu obazrivi, jer pred nama je komplikovan dvomeč.

Ove dve ekipe su do sada čak 15 puta igrale u četvrtfinalu. Od njihovih susreta najviše se pamti finale iz 1994. kada je Milan sa 4:0 savladao Barselonu i kada se proslavio nekadašnji as Crvene zvezde Dejan Savićević.

Večeras se u Marselju sastaju Olimpik i Bajern. Tim iz Minhena je u drugoj utakmici osmine finala prosto deklasirao Bazel dok je domaćin vodio veliku bitku sa Interom.

– Pred nama je tek prvo poluvreme ovog dvoboja, ali, Bajern je zaista moćna ekipa – kaže kreator Marselja omaleni Valbuena. – Pokušaćemo da u prvoj utakmici ostvarimo što bolji rezultat da bismo na revanš otišli rasterećeniji.

Sa druge strane brzonogi Roben, koji zajedno sa Gomezom i Riberijem predstavlja najveću opasnost po gol protivnika kaže:

– Posle ubedljive pobede nad Bazelom imamo još veću motivaciju. Naš cilj je jasan, finale na našem stadionu i učinićemo sve da do toga dođe.

D. Todorović

objavljeno: 28.03.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.