Kao da je finale Lige šampiona!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Dec.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao da je finale Lige šampiona!

Sudar titana

Osvojiti trofej u Turskoj je podjednako teško u ženskoj odbojci kao osvajanje Lige šampiona. Turski klubovi već godinama najviše ulažu u svetskoj odbojci, doveli su neke od najboljih igračica sveta što se oseti i na rezultatima. Od poslednjih šest evropskih titula, čak četiri su završile u rukama turskih klubova: Vakifbanka, Fenerbahčea i Ezačibašija. Njima dodajte i Galatasaraj, koji je porošle sezone bio vicešampion Turske i dobijate >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << paklenu konkurenciju na domaćem forntu...

Zato završnica Kupa Turske predstavlja jedan od najbitnijih događaja u evropskoj ženskoj odbojci. A uprvo danas se igra finale, pošto su juče odigrani polfinalni dueli. Očekivano, Vakifbank i Ezačibaši će se naći borbi za trofej.

Aktuelni prvak evrope i sveta Vakfibank je juče sa 3:1 savladao aktuelnog osvajača duple krune Fenerbahče. Ezačibaši je sa druge strane istim rezultatom savladao Galatasaraj koji se ozbiljno pojačao prošlog leta i postao potpuno konkurentan velikoj trojci turske odbojke.

Biće ovo ujedno i okršaj dve najbolje odbojkašice sveta. Vakifbank predvodi neverovatna Kineskinja Žu Ting, dok je Ezačibašijeva udarna igla naše odbojkaško čudo Tijana Bošković. Juče su obe blistale u polufinalnim okršajima. Biće ovo duel titana, kako timski, tako i indivdualno jer je reč o dve najbolje napadačice u Evropi.

Vakfibank je imao mnogo više uspeha u direktnim duelim u poslednje vreme. Pobeđivao je u najvažnijim mečevima kada se odlučlivalo o trofejima kao što je polufinale Lige šampiona prethodne sezone. Na poslednjih 10 međusobnih okršaja je 8:2 za Vakifbank, ali poslednji duel u prvenstvu pre mesec dana je dobio Ezačibaši kada je sa 3:0 uz blistavu partiju Boškovićeve pregazio velikog rivala. Velika borba u možda i pet setova se očekuje i danas...

TURSKA - FINALE KUPA

Nedelja

14.30: (3,55) Ezačibaši - Vakifbank (1,25)


*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images, Shutterstock)
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.