Čelsi srušio Barsu sa evropskog trona

Izvor: Glas javnosti, 25.Apr.2012, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi srušio Barsu sa evropskog trona

BARSELONA - Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u Barseloni, u revanš utakmici polufinala, igrali protiv branioca titule nerešeno 2:2.

Čelsi je režirao senzaciju i odbranio prednost iz prvog meča od 1:0, a za rezultat i nakon svega što se dešavalo na terenu zaslužuje čestitke, jer je ostvario pravi podvig. Tim čije boje brani srpski reprezentativac Branislav Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je ogromnim zalaganjem i bespoštednom borbom do poslednjeg trenutka srušio velikog favorita, nakon što je skoro ceo sat igrao sa desetoricom zbog isključenja kapitena Džona Terija.

Gotovo da je neverovanje šta se dogodilo na ispunjenom "Nou Kampu". Barselona je najvećim delom uzbudljivog susreta bila izrazito bolja i nadmoćnija, povela je sa 2:0 i stvorila brojne povoljne prilike, ali je nesmotreno primila gol u nadoknadnom vremenu prvog poluvremena, što je, ispostaviće se, uzdrmalo njene redove.

Barselona - Čelsi 2:2 (Buskec 35, Inijesta 43 - Ramireš 45"1, Tores 90+2)

 

Barselona: Valdes, Maskerano, Pike (od 26. Alveš), Pujol, Ćavi, Buskec, Inijesta, Fabregas (od 74. Keita), Sančes, Mesi, Kuenka (od 68. Teljo).

Čelsi: Čeh, Ivanović, Teri, Kejhil (od 12. Bosingva), Kol, Lampard, Obi Mikel, Mejreleš, Ramireš, Drogba (od 80. Tores), Mata (od 58. Kalu).

Možda ključni momenat utakmice bio je 49. minut, kada najbolji strelac Barse Lionel Mesi nije realizovao penal, nakon što je Didije Drogba srušio u šesnaestercu Seska Fabregasa. Pogodio je prečku i to je u velikoj meri uticalo na dešavanja na terenu, bez obzira što je domaćin i dalje stvarao šanse iz kojih je Mesi u 83. minutu pogodio još i stativu.

Fudbaleri Čelsija su u prvom poluvremenu igrali klasičan bunker, bez ijednog pravog šuta prema mreži Valdesa, vrebajući isključivo iz kontranapada. Nije im se dobro pisalo, pogotovo posle glupog isključenja Terija zbog udaranja Sančesa kolenom s leđa i povrede još jednog defanzivca, Gerija Kejhila. Međutim, Lampard je u finišu tog dela sjajno uposlio Ramireša, a ovaj perfektnim lob udarcem ubacio loptu u mrežu preko istrčalog Valdesa za 2:1.

U nastavku utakmice "plavci" su se pokazali kao pravi heroji, predvođeni nesavladivom golmanom Petrom Čehom. Ginuli su za svaku loptu, zaustavljali kako su znali i umeli silovite napade protivnika, a Čeh je branio i nemoguće. Kako je igra odmicala tim Čelsija je delovao sa više samopouzdanja, dok je Barselonu polako hvatala panika, pa je ispunjeno gledalište prisustvovalo pravoj drami.

Sva nadanja domaćina, međutim, srušio je Fernando Tores nakon samo deset minuta od ulaska u igru. Iskoristio je idealno izveden kontaranad, pretrčao sve čuvare i zaobišao golmana Valdesa za konačnih 2:2 i veliko slavlje saigrača i brojnih pristalica londonskog kluba.

Čelsi se tako drugi put u istoriji plasirao u finale Lige šampiona i u borbi za trofej, 19. maja na "Alijanc areni" u Minhenu, čeka boljeg iz drugog polufinala u kojem u sredu od 20.45 minuta na "Santjago Bernabeu" igraju Real Madrid i Bajern Minhen. Nemački klub brani prednost iz prvog meča od 2.1.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.