Woody Allenovih top 5

Izvor: Filmske.com, 10.Maj.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Woody Allenovih top 5

Poznati američki reditelj Woody Allen članku objavljenom u listu „Gardijan” pisao je o svojim omiljenim piscima i njihovim knjigama. Na „Top 5” listi ostvarenja koja su, kako kaže, imala najveći uticaj na njega kao filmskog stvaraoca, nalaze se sledeći naslovi:
„Lovac u raži”, Džerom Dejvid Selindžer (1951)

Ova knjiga oduvek je imala posebno značenje za mene, jer sam je pročitao kad sam bio mlad – imao sam otprilike 18 godina. Odgovarala je mojim fantazijama o Menhetnu, Ist sajdu, Njujorku uopšte. Čitanje „Midlmarča” ili „Sentimentalnog vaspitanja” doživljavao sam kao posao dok je „Lovac u raži” bilo čisto zadovoljstvo. Selindžer je, počev od prve rečenice ispunio obavezu pisca da zabavi čitaoca. Pročitao sam je nekoliko puta i svaki put me je oduševila.

Nastavak na Filmske.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Filmske.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Filmske.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.