Srpski Vinetu prvi Nemac koji se otisnuo u svemir!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski Vinetu prvi Nemac koji se otisnuo u svemir!

Gojko Mitić, glumac koji je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka igrajući Indijance stekao svetsku slavu, bio je gost "Vesti", lista koji je dosad više puta pisao jednoj od najvećih zvezda nemačke kinematografije. Često se čuje da je Zapad imao Pjera Brisa, a Istok Gojka Mitića. Iako nije snimio nijedan film kao Vinetu, nego je tek kasnije u istoimenoj predstavi u Bad Zegebergu nasledio Brisa u toj ulozi narednih 15 godina, ovaj Leskovčanin je za sva vremena dobio nadimak Vinetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Istoka.

Mitić, koji je glumio u više od 40 nemačkih vestern filmova, brojnim televizijskim serijama i u pozorištu, posetio je Beograd, gde mu je uručena Plaketa Jugoslovenske kinoteke. Režirao je, pevao, pisao knjige i scenarija. Berlinska televizija ga je svojevremeno uvrstila na listu 300 ličnosti koje su obeležile nemačku istoriju, pored Baha, Betovena, Ajnštajna, braće Grim, Klaudije Šifer, Mihela Šumahera...

U razgovoru za svoj omiljeni list, vitalni 76-godišnjak ekskluzivno je otkrio dosad nepoznate detalje iz pet decenija duge karijere. U ispovesti, koja će biti objavljena u vikend izdanju Vesti 4. marta, priča kako je kao student DIF-a postao glumac, objašnjava zbog čega je morao da odbije ulogu u kultnom domaćem filmu "Marš na Drinu", kako je postao prvi Nemac koji se otisnuo u svemir, pošto su jedan asteroid nazvali po njemu, kao i zašto nikada nije imao dublere u opasnim scenama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.