Rasel Krou dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Izvor: S media, 13.Apr.2010, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasel Krou dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Novozelandski glumac Rasel Krou dobio je zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu,

nekoliko sedmica pred pojavu njegovog filma "Robin Hud", koji će otvoriti ovogodišnji festival u Kanu.

Krou (46), koji je 2001. dobio Oskara za "Gladijatora" Ridlija Skota, vlasnik je 2.404. zvezde na Bulevaru slavnih, a svečanoj ceremoniji otkrivanja zvezde prisustvovao je i režiser Ron Hauard, s kojim je snimio "Blistavi um" i "Bajku o bokseru".

Krou je izjavio da je za njega privilegija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da dobije zvezdu u prisustvu kolega i prijatelja, "ali još više u društvu divne supruge Danijele i dece Čarlija i Tenisona".

Novozelandski glumac debitovao je na australijskoj televiziji, a filmu se okrenuo početkom 1990-ih godina. Na američkim ekranima prvi put se pojavio 1995, u filmu "Brzi i mrtvi" Sema Rejmija (Sam Raimi), u kojem igraju i Džin Hekman i Šeron Stoun.

Za filmove "Insajder" (1999) i "Blistavi um" (2O01) nominovan je za Oskara za najboljeg glumca, kojeg dobija za "Gladijatora".

Poznat je i iz filmova "Poverljivo iz El-Eja", "Američki gangster" i "Gospodar i zapovednik".

Njegov "Robin Hud" otvoriće 12. maja 63. medjunarodni filmski festival u Kanu. Izvor: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.