Prikazani Noću i Posljednji dan

Izvor: TvojPortal.com, 11.Sep.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikazani Noću i Posljednji dan

Izvor: Glas Srpske
VENECIJA - Filmovi "4:44 Poslednji dan na Zemlji" i "Noću" prikazani su u sredu uveče na 68. međunarodnom filmskom festivalu "Mostra" u Veneciji, javile su agencije.


Američki režiser Ejbel Ferara opisao je svoj novi film "4:44 Poslednji dan na Zemlji" kao poziv na uzbunu pred ekološkom katastrofom sa kojom je svet suočen.
Novi film Ferare, koji je najpoznatiji po filmu "Zli poručnik" iz 1992, govori o paru (koji tumače Viljem Defo i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Šanin Li) koji provodi poslednje sate na Zemlji u soliteru u Njujorku, svesni da dolazi kraj sveta.
Film je prikazan u okviru takmičarske selekcije ovogodišnje venecijanske "Mostre". Režiser je rekao novinarima i da njegov film analizira "uništenje Zemlje" za koje je odgovorno čovečanstvo, a ne neki spoljni faktor, kakav je udar meteora u planetu.
{youtube}ZXqanT7WTck{/youtube}
film "4:44 last day on earth"
U filmu "Noću", rediteljke Kristine Komenćini, glavne uloge tumače Klaudija Pandolfi i Filipo Timi, a ekipa filma prošetala je crvenim tepihom u Veneciji.
O dobitniku najvećeg priznanja, "Zlatnog lava", ove godine odlučuje žiri sa američkim rediteljem Darenom Aronofskim na čelu, koji je u Veneciji trijumfovao 2008. filmom "Rvač", a veliku popularnost stekao je i filmom "Crni labud", u kojem glavnu ulogu tumači Natali Portman.
Aronofski se prihvatio teškog zadatka jer je prošlogodišnje vođenje žirija od strane njegovog kolege Kventina Tarantina okarakterisano kao "izraz elitističke, relativističke i snobovske kulture". Glavnu nagradu u Veneciji prošle godine je dobio dosta neubedljiv film "Somenjhere" Sofije Kopola, koja je bivša Tarantinova devojka. Dve preostale nagrade lani su pripale dobrom prijatelju Kventina Tarantina, Aleksu de la Iglesiji, za "Tužnu baladu o trubi".
{youtube}{/youtube}
"Mostra" će biti svečano zatvorena sutra uveče filmom "Dame u nevolji", koji je prvo ostvarenje Vita Stilmana.
Konkurencija
Za "Zlatnog lava" takmiče se 23 filma. Među ostvarenjima u konkurenciji za glavnu nagradu su nova adaptacija romana "Orkanski visovi" Emili Bronte, koju je snimila Britanka Andrea Arnold. Njen sunarodnik Stiv Mekvin, autor izuzetno hvaljenog prvenca "Glad", u Veneciji je predstavio svoje drugo ostvarenje "Sramota", o čudnom odnosu između brata i sestre.

filmVenecijanski filmski festival

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.