Premijera filma Tilva Roš 1.februara

Izvor: S media, 31.Jan.2011, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma "Tilva Roš" 1.februara

Film "Tilva Roš" beogradsku premijeru imaće u Domu sindikata, umesto u Domu omladine Beograda, kako je ranije najavljeno.

Datum i vreme premijere ostaju isti: utorak, 01. februar u 21h.

Ostvarenje Nikole Ležaića "Tilva Roš" srpsku premijeru imalo je pred više od 1500 ljudi 26. januara u Boru, rodnom gradu reditelja i dvojice glavnih glumaca, mestu u kojem je film i snimljen.

Jedan od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji (učestvovao je na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 17 festivala i osvojio ukupno 11 nagrada, od čega je 5 glavnih) uzbudljiva je priča o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi. Ovaj svež, uzbudljiv, duhovit i rafinirano melanholičan film predstavlja u kontekstu domaće kinematografije verovatno najtemeljnije bavljenje periodom odrastanja i ulaska mladih u svet odraslih. Posle izuzetnog prijema kod inostrane publike i kritike, konačno će i domaća javnost moći da se uveri zbog čega je film „Tilva Roš“ već stekao kultni status u međunarodnim okvirima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.