Počinje snimanje filma o Nikoli Tesli

Izvor: Mondo, 04.Sep.2012, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje snimanje filma o Nikoli Tesli

Snimanje filma o jednom od najvećih umova sveta, Nikoli Tesli, počinje najverovatnije u novembru. Glavne uloge tumačiće Kristijan Bejli i Nikolas Kejdž.

Prve scene srpsko-holivudskog projekta biće snimane u Srbiji, a zbog toga će pored producentskog tima, Beograd će posetiti i gradonačelnik Čikaga.

Kako saznaju "Novosti", Vlada Srbije želi da podrži ovaj projekat, ali će se kasnije saznati da li je reč o finansijskoj ili moralnoj podršci.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kulture neće finansijski podržati film, ali smatraju da je ovakav filmski projekat "od posebnog značaja za razvoj, unapređenje i međunarodno predstavljanje srpske kulture", pišu "Novosti".

Prema priči producenta, film će koštati 50 miliona dolara i veći deo sredstava je već obezbeđen.

Slavnog naučnika igraće Kristijan Bejli, koji se proslavio glumeći Betmena, ali i tumačeći mađioničara u fantastičnom "Prestužu", u kome se pojavljuje lik kao Nikola Tesla, koga glumi Dejvid Bouvi.

"Nikolas Kejdž će najverovatnije igrati Tomasa Edisona, Teslinu majku igraće Lolita Davidovič, holivudska glumica srpskog porekla, a u ulozi Teslinog oca, pravoslavnog sveštenika, naći će se Rade Šerbedžija", priča producent.

Pored holivudskih glumaca, postoje i uloge namenjene za naše umetnike, pa će uskoro biti organizovan kasting.

Plan je da najveći deo filma bude snimljen u Srbiji, a ostatak u Čikagu, Koloradu i Kanadi, a za neke scene izgradiće "kulise Njujorka" i drugih gradova, koji se spominju u Teslinoj biografiji.

Sve kulise, po završetku filma, biće poklonjene muzeju Nikole Tesle i Gradu Beogradu.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.