Planeta dobija ime po Kusturici?!

Izvor: Mondo, 01.Nov.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planeta dobija ime po Kusturici?!

Evo koliko srpskog reditelja cene u Rusiji...

Foto: Starface.ru/Splash News

  Studenti filmske režije u Moksvi predložili su da se jedna od novootkrivenih planeta nazove po srpskom režiseru Emiru Kusturici u znak zahvalnosti za sve što je uradio za filmsku umetnost, prenosi portal "Iskra".

Ruska štampa navodi da Kusturica dolazi u Moskvu 4. novembra, nakon gostovanja u Pragu i velike meksičke turneje, kada će mu biti uručen Orden družbe kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ga je odlikovao predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

U Kremaljskom dvorcu u subotu, 5. novembra, Kusturica i njegov "No smoking orkestra" održaće koncert. Karte su već rasprodate, a dolazak su najavile brojne ličnosti iz kulturnog i političkog života.

Najavljeno je i gostovanje Kusturice u kultnoj televizijskoj emisiji Zahara Prilepina.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.