Najesen Zakon o kinematografiji

Izvor: Filmske.com, 18.Jul.2011, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najesen Zakon o kinematografiji

Dugo očekivani Zakon o kinematografiji treba od septembra da uđe u skupštinsku proceduru, rečeno je danas za okruglim stolom "Dometi srpske kinematografije", koji je održan u okviru debatnog programa 18. Festivala evropskog filma na Paliću.

Direktor festivala Radoslav Zelenović ukazao je na to da je jedan od najvećih gubitnika u kulturi Srbije tokom tranzicije upravo kinematografija, podsetivši da smo posle uništenja bioskopske mreže sada suočeni i sa propašću Avala filma.

Predsednik Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Darko Bajić naglasio je da je stanje alarmantno, dodajući da već sedam meseci nema ni konkursa za sufinansiranje snimanja filmova.

Nastavak na Filmske.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Filmske.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Filmske.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.