Najbolji na Kustendorfu! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 17.Jan.2019, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji na Kustendorfu! (VIDEO)

Pogledajte trejler nagrađenog filma koji je osvojio "Zlatno jaje"!

"Zlatno jaje" za najbolji film 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" pripalo je švajcarskom ostvarenju "All Inclusive" Korine Švingruber Ilić.

"Srebrno jaje" otišlo je u ruke Ognjena Petkovića za film "Jesenji valcer" (Srbija/SAD), a "Bronzano jaje" dobio je film "Sortiranje" Mikela Storma Glomstejna (Norveška).

Specijalna priznanja dobili su Saša Karanović za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << film "Kostakurta (Bajka o Satankrajini)" (Republika Srpska) i Ilarija Di Karlo za "Božanstveni put" (Nemačka).

Za nagrade se takmičio 21 film, a odluku je doneo žiri koji su činili su glumica Stana Katić, Slobodan Despot, izdavač i pisac srpskog porekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankred Ramon, francuski režiser dokumentarnih filmova i producent audiovizuelnih sadržaja.

Pogledajte trejler filma "All Inclusive"!



Izvor: YouTube/Nordisk Film Sverige

Francuski direktor fotografije Mišel Amatje dodelio je nagradu "Vilko Filač" za najbolju fotografiju Nataliji Pic za ostvarenje "Ja imam nešto za sebe" reditelja Iva Kondefera (Poljska).

Predstavnik Mkiva humanitarne fondacije Zoltan Mkiva uručio je Emiru Kusturicu nagradu za celokupan doprinos, priznanje čiji je prvi laureat bio Nelson Mandela.

Gosti festivala bili su glumci Met Dilon, Serđi Lopez, Marčelo Fonte, Adrijano Tardiolo i Luka Čikovani, reditelji David Oelhofen, Damijano i Fabio Dinočenco i producent Andrea Gambeta.

Na programu su bili filmovi "Srećan kao Lazaro" italijanske rediteljke Aliče Rorvače, dobitnice nagrade za najbolji scenario na festivalu u Kanu, zatim "Bliski neprijatelji" Davida Oelhofena, "Nežna ravnodušnost sveta" Adilhana Jeržanova, "Dogmen" reditelja Matea Garonea, film Vima Vendersa "Papa Franja: čovek od reči" i film braće Damijana i Fabija Dinočenco "Dečaci plaču".

U okviru programa "Retrospektiva velikana" prikazani su film "Dragstor kauboj" Gasa van Santa, "Vuk samotnjak" Obrada Gluščevića, "Sjećaš li se Doli Bel?" Emira Kusturice, kao i "Vestern" Manuela Porijera, "Svlačenje" Miloša Formana i "Dvadeseti vek" Bernarda Bertolučija. Nagradu za buduće filmove dobili su Serđi Lopez i Slavko Štimac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.