Kan, 2. dan: Šta ako moje dete bude loš čovek?

Izvor: Filmske.com, 13.Maj.2011, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kan, 2. dan: Šta ako moje dete bude loš čovek?

Film Lynne Ramsay bavi se najdubljom traumom svakog roditelja, postavljajući pitanja koje roditelji sami nikad ne izriču, a sigurno često o njima misle: šta ako dete koje odgajam postane loš čovek? I - što ako je on naprosto takav, a ja tu ne mogu ništa? Je li u tom slučaju ljubav prema detetu saučesništvo. I - može li ljubav biti pogrešna? Ramsay otvara sva ta pitanje filmom u kojem ima hrapavosti, dramaturških nesavršenosti i preteškog simbolizma, ali filmom koji zaslužuje poštovanje i najavljuje dobar canneski program.

Škotska režiserka Lynne Ramsay pojavila se u svetu filma koncem devedesetih, kad je dva puta osvojila u Cannesu nagradu za kratki film, a potom snimila i dva uverljiva režiserska prvenca, “Lovci na miševe” i “Movern Callar”. Lynne Ramsay pre desetak se godina smatrala velikom autorskom nadom i glavnim akterom novog evropskog filmskog “ženskog pisma”.

Nastavak na Filmske.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Filmske.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Filmske.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.