Kako su me ukrali Nemci

Izvor: NaDlanu.com, 20.Okt.2011, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su me ukrali Nemci

Novo filmsko ostvarenje reditelja Miloša Miše Radivojevića, imaće beogradsku premijeru 19. oktobra u Sava centru, nakon čega će se film naći na bioskopskom repertoaru.

Priča filma inspirisana je detinjstvom reditelja Miše Radivojevića, u čiji se dom za vreme okupacije uselio glavnokomandujući nemačke vojske. Radnja obuhvata period od 1943. godine, odnosno događaj u Drugom svetskom ratu, kada nemački oficir Verner preuzima brigu o sinu čija je porodica komunistički orijentisana. U tom trenutku kada je ceo svet razaran od strane Trećeg rajha, taj dečak će doživeti svoje najlepše trenutke u životu, a pružiće mu ih upravo čovek u uniformi te ideologije.NagradeFilm "Kako su me ukrali Nemci" osvojio je Gran pri - Veliku zlatnu mimozu na 25. Filmskom festivalu u Herceg Novom. Radivojević je nagrađen i Zlatnom mimozom za režiju, kako je navedeno, "za virtuozno komponovanje izuzetno složenog filmskog tkiva, za imaginativnost i inovativnost, za rediteljski rad kakav se retko viđa". Zlatna mimoza za najbolju žensku ulogu pripala je Jeleni Đokić, a za najbolju kameru Radoslavu Vladiću. Na festivalu Cinema City film je dobio nagradu žirija kritike Fipresci za nabolji film, dok je u Sopotu ovenčan nagradama za najbolji scenario i muziku. Režija: Miloš Radivojević Uloge: Jelena Đokić, Douglas Henshall, Svetozar Cvetković, Dara Džokić, Miodrag Krstović, Vojislav Brajović, Gordan Kičić, Nada Šargin, Boris Isaković, Maša Dakić, Nebojša Milovanović, Vlasta Velisavljević

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.