Kako je PROPAO najtalentovaniji KLINAC Holivuda (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je PROPAO najtalentovaniji KLINAC Holivuda (VIDEO)

Predviđali su mu blistavu karijeru, "oduvao" je i publiku i kritiku, a evo šta mu je došlo glave.

Glumac Bred Renfro, koji je pokorio Holivud genijalnim ulogama kada je imao samo 11 godina, preminuo je na današnji dan 2008. godine.

Simpatični klinac osvojio je publiku u trileru po romanu Džona Grišama, u režiji Džoela Šumahera. Pored Breda, igrali su i Tomi Li Džons, Suzan Sarandon i drugi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Izvor: YouTube/MovieclipsClassicTrailers

Pre uloge u "Klijentu", Renfro nije imao glumačkog iskustva, i živeo je sa bakom u prikolici. Pobedio je 5.000 drugih dečaka na kastingu, a ta uloga, koju je sjajno izneo, otvorila mu je vrata Holivuda.

"Hteo sam klinca kojem se na licu vidi da razume šta znači kada prerano odrasteš," rekao je Džoel Šumaher svojevremeno za "Njujork tajms". Renfro je dobio odlične kritike i za film "Lek", u kojem je igrao tinejdžera koji traži lek za sidu.



Izvor: YouTube/CYCOL59

Renfro je imao zapaženu ulogu i u filmu "Sleepers", u kojem je igrao mlađu verziju lika Breda Pita, ali jedna od najboljih uloga bila mu je u jezivom filmu po romanu Stivena Kinga. "Apt pupil" pratio je klinca koji shvata da pored njega živi odbegli nacista (Ijan Mekelen), i započinje bizarno prijateljstvo sa njim - neće ga otkriti vlastima, ako mu starac bude prepričavao užase iz logora.



Izvor: YouTube/Carlos Apolo Moran

Ali paralelno sa odličnim ulogama, Renfro je vodio bitku sa štetnim supstancama. U jednom intervjuu rekao je da je heroin prvi put uzeo sa 12 godina, kao i da je rođen sa problemima jer je njegova majka uzimala istu drogu dok ga je nosila. Prvi put je uhapšen kao petnaestogodišnjak, a kod njega su pronađeni i marihuana, i kokain. Dve godine kasnije, probao je sa prijateljem da ukrade jahtu iz luke na Floridi (?!), obojica su bili pod dejstvom narkotika. Više puta je prekršio uslovnu kaznu, i odgovarao za krađu, posedovanje narkotika, remećenje javnog reda i mira... Ironično, odigrao je ulogu dilera u spotu "Provider" grupe NERD.



Izvor: YouTube/rodney reed

U junu 2007, sudija je upozorio Breda da mora da ode u ozbiljnu ustanovu, na ozbiljno lečenje. Glumac, tada već duboko u kandžama droge, nije se obazirao. Šest meseci kasnije, pronađen je mrtav u svom stanu u Los Anđelesu. Uzrok smrti bila je prevelika količina droge, a Bred je imao samo 25 godina.

Ovako je izgledao tokom poslednjeg intervjua koji je dao.



Izvor: YouTube/Goldeneggfilms

Renfro je sa nepoznatom ženom dobio sina, kojeg je isključivo majka odgajala, i to u Japanu. Nije se ni znalo da je mladi glumac otac, sve dok nije tako nazvan u čitulji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.