Hari Poter zaradio pola milijarde dolara

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hari Poter zaradio pola milijarde dolara

Drugog vikenda zaredom Hari Poter je najgledaniji film širom sveta, ali mu je ta titlula na severnoameričkom boks-ofisu bila ozbiljno ugrožena.

Sedmi nastavak hita o mladom čarobnjaku "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1" zaradio je širom sveta 163,5 miliona dolara, a samo u SAD i Kanadi 50,3 miliona, saopštili su predstavnici ''Warner Bros''.

Na 62 strana tržišta najbolju gledanost zabeležio je u francuskim bioskopima, gde je zaradio 19,1 milion dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << javlja Rojters. Posle dva vikenda širom sveta, Hari Poter je prikupio oko 610 miliona dolara.

Ipak, proteklog vikenda u SAD značajno mu je po gledanosti ''zapretila'' heorina iz novog 3D animiranog ''Diznijevog'' filma "Tangled". Ova bajka zaradila je 49,1 milion dolara za tri dana, što je mnogo više nego što se predviđalo.

Lista 10 najgledanijih filmova prošlog vikenda u SAD:

1. ''Harry Potter and the Deathly Hallows Part I'', 50,3 miliona

2. ''Tangled'', 49,1 miliona

3. ''Megamind'', 12,5 milliona

4. ''Burlesque'', 11,8 miliona

5. ''Unstoppable'', 11,7 miliona

6. ''Love and Other Drugs'', 9,85 miliona

7. ''Faster'', 8,7 miliona

8. ''Due Date'', 7,3 miliona

9. ''The Next Three Days'', 4,8 miliona

10. ''Morning Glory'', 4 miliona američkih dolara

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hari Poter zaradio pola milijarde dolara

Izvor: CrveniTepih.com, 29.Nov.2010

Drugog vikenda zaredom Hari Poter je najgledaniji film širom sveta, ali mu je ta titlula na severnoameričkom boks-ofisu bila ozbiljno ugrožena. Sedmi nastavak hita o mladom čarobnjaku 'Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1&#8243; zaradio je širom sveta 163,5 miliona dolara, a samo u SAD...

Nastavak na CrveniTepih.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.