Glasnik u Koloseju od 14. januara

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2010, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Glasnik" u "Koloseju" od 14. januara

Nakon prikazivanja na beogradskom Festivalu autorskog filma, film "Glasnik”, reditelja i scenariste Orena Movermana, naći će se od 14. januara na redovnom repertoaru bioskopa "Kolosej".

U filmu "Glasnik" (The Messenger) Vil Montgomeri (Ben Foster) se vratio sa aktivne vojne službe, gde je zadobio povrede očiju i nogu. Umesto rehabilitacije, dodeljen mu je ozbiljan zadatak - obaveštavanje porodica preminulih vojnika o tom tragičnom događaju.

Vil ne može da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pomiri sa tim da mu je, kao ranjenom ratnom heroju povratniku, dodeljen ovako zahtevan posao.

Ali u vremenu interneta, gde je dovoljno pritisnuti dugme za informaciju i gde se o ratu izveštava sa lica mesta, najbitnije je da zadatak bude obavljen brzo i efikasno.

Međutim, poslednja stvar koju vojska SAD-a želi, jeste da majka sazna o sudbini svoga sina jedinca preko CNN-a...

Film je dobio nagradu "Srebrni medved" za scenario na filmskom festivalu u Berlinu 2009. godine, a glumačku ekipu čine Ben Foster, Vudi Harelson, Samanta Morton, Džena Maloun, Stiv Bušemi i drugi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.