Film Mile Turajlić i dalje niže nagrade

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Mile Turajlić i dalje niže nagrade

Dugometražni dokumentarni film Mile Turajlić "Druga strana svega" osvojio je veliku nagradu na Festivalu istorijskog dokumentarnog filma "Dock" u bugarskom gradu Burgasu, saopšteno je danas.

Film je nagrađen novčanim iznosom od 5.000 evra a u obrazloženju je navedeno da ta "intimna priča dočarava važne trenutke iz turbulentne istorije jedne nestale zemlje".

Festival "Dock" je osnovan 2017. godine i ima za cilj prikazivanje najnovijih ostvarenja iz oblasti istorijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dokumentarnog filma.

Ovo nije prva prestižna nagrada za film "Druga strana svega". U novembru prošle godine proglašen je za najbolji dugometražni dokumentarni film 30. Festivala IDFA u Amsterdamu, jednog od najznačajnijih i najprestižnijih festivala dokumentarnog filma u svetu.

Takođe, "Druga strana svega" je u martu ove godine na festivalu dokumentarnog filma u Zagrebu osvojio tri nagrade, od kojih je jedna i nagrada za najbolji regionalni film.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.