Dragojević: Stopirati prodaju Avala filma

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragojević: Stopirati prodaju "Avala filma"

Poslanik Socijalističke partije Srbije i reditelj Srđan Dragojević zatražio je danas u Skupštini Srbije da se stopira prodaja “Avala filma”, koja je zakazana za 22. april, i da se nacionalizuje filmski fond koji pripada “Avala filmu”.

“Verujem da nema nikog ko je ravnodušan zbog sudbine "Beograd filma". Prodaja "Avala filma" u mnogome podseća na tu prodaju. Uz "Beograd film" prodati su bioskopi Zvezda i Balkan, tako se sada uz imovinu ‘Avala filma’ prodaje preko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 200 filmova koji predstavljaju kulturnu baštinu ove zemlje”, rekao je Dragojević, u delu sednice republičkog parlamenta u kome poslanici imaju pravo da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije.

Dragojević je dodao da se uz “Avala film” prodaje i 37 hektara zemljišta, te upitao “za kog se tajkuna namešta ovaj neverovatno profitabilan posao”.

“Zar je moguće da se nije izvukla pouka iz prodaje "Beograd filma"?”, upitao je Dragojević.

On je od ministra privrede Željka Sertića zatražio da se stopira prodaja i da se nacionalizuje filmski fond koji pripada “Avala filmu”, da država nadoknadi dug prema poveriocima, da izvrši konverziju zemljišta i da onda na tenderu proda zemljište. Taj novac, prema njegovim rečima, treba uložiti u kulturu, opere, galerije, knjižare…

“Pitanje "Avala filma" prevazilazi pitanje kulture, to je pitanje socijalne pravde, morala i etike i interesa svih građana Srbije”, ocenio je Dragojević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.