Izvor: Mondo, 05.Jan.2013, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đango" nam stiže 16. januara

Premijera novog filma Kventina Tarantina koji je već zaradio 77 miliona dolara, biće održana 16. januara u Centru "Sava", a već dan kasnije "Đangova osveta" biće na redovnom repertoaru bioskopa.

Radnja filma "Đangova osveta" je smeštena na jugu Amerike, dve godine pre početka Građanskog rata. Đango je rob, koga surova prošlost i iskustvo sa prethodnim vlasnicima dovodi licem u lice sa nemačkim lovcem na glave Kingom Šulcem.

Reditelj Kventin Tarantino kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je "Đangova osveta" započela svoj put ka velikom platnu još pre deset godina kada je počeo da razmišlja o glavnom liku filma.

"Osnovna ideja priče bio je rob, koji postaje lovac na ucenjene glave. Oduvek sam želeo da radim vestern i od svih, najomiljeniji su mi špageti vesterni", kaže Tarantino za kojeg vesterni predstavljaju velika, majstorska oslikavanja dobra i zla.



"Đangova osveta" je rimejk filma iz šezdesetih, a glavne uloge tumače Džejmi Foks (Đango), Leonardo di Kaprio, Kristof Valc, Kurt Rasel i Semjuel L. Džekson, a gostuje i Franko Nero, koji je igrao Đanga u originalnom filmu 1966.

Film je već izazvao mnoge kontroverze, kritika ga i hvali i kudi, ali su bioskopska sale širom sveta pune, a Tarantino je ponosan na drugi deo svoje neobične trilogije o alternativnoj istoriji. Sve je počelo "Prokletnicima", nastavilo se "Đangovom osvetom", a trebalo bi da završi vraćanjem u Drugi svetski rat, gde trupa crnih vojnika nestaje u akciji nakon što ih je američka vojska izigrala i poslala u samoubilačku akciju.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Đango" jaše kroz Srbiju od 16. januara

Izvor: Mondo, 05.Jan.2013

Premijera novog filma Kventina Tarantina koji je već zaradio 77 miliona dolara, biće održana 16. januara u Centru "Sava", a već dan kasnije "Đangova osveta" biće na redovnom repertoaru bioskopa...Radnja filma "Đangova osveta" je smeštena na jugu Amerike, dve godine pre početka Građanskog rata....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.