Dani italijanskog filma u NKC

Izvor: Megafon.co, 24.Feb.2022, 16:45

Dani italijanskog filma u NKC

Od 1. do 4. marta 2022. godine u Maloj Sali NKC bi’e odr\ani Dani italijanskog filma. Ulaz je besplatan.
Dane italijanskog filma u Nišu otvoriće Roberto Činkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu.
Program Utorak, 1.mart u 18:00 PROKLETO PROLEĆE (2020, 94′)
Režija: Eliza Amoruzo
Godina je 1989. Nina ima jedanaest godina i haotičnu porodicu – mama i otac se stalno svađaju, a njen mlađi brat postaje opasan kad se naljuti. Ona nema prijatelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << ali iznenadni susret sa trinaestogodišnjom mulatkinjom Sirli koja igra lambadu, menja sve.
Utorak, 1.mart u 20:00 DOKTOR NA JEDNU NOĆ (2021, 85′)
Režija: Gvido Kjeza
Šezdesetpetogodišnji Pjerfrančesko je lekar hitne pomoći, oronulog zdravlja, mrzovoljan i nimalo ne saoseća sa pacijentima. Jedne noći nakon saobraćajne nesreće sa dostavljačem hrane, menja se životna situacija za obojicu i moraće da sarađuju da bi opstali.
Sreda, 2. Mart u 20:00 U KAVEZU (2021, 117′)
Režija: Leonardo di Kostanco
Stari zatvor iz XIX veka, smešten u neprohodnoj i neistraženoj oblasti Italije, sada je pred zatvaranjem. Zbog birokratskih problema, premeštaji su obustavljeni, a dvanaestak osuđenika sa par čuvara, čeka da ih rasporede na druge lokacije.
Četvrtak, 3. mart u 20:00 BANGLA (2019, 84′)
Režija: Faim Buijan
Faim je mladić muslimanskog porekla iz Bengala, rođen u Italiji pre 22 godine. Živi sa porodicom u multietničkom delu Rima, Torpinjatari, radi kao pomoćno osoblje u muzeju i svira u bendu. Upravo na jednom koncertu upoznaje Aziju, svoju suštu suprotnost…
Petak, 4. Mart u 20:00 MENJAM SVE! (2020, 90′)
Režija: Gvido Kjeza
Đulija ima četrdeset godina, živi u velikom gradu i ima dosta problema: sa novim šefom, bez ikakvog iskustva koji teško odoleva mladim radnicama, sa svojim koristoljubivim partnerom, slikarom bez prebijene pare i njegovim nestašnim sinom tinejdžerom, sa najboljom drugaricom koja se bavi samo sobom i svojim imaginarnim ljubavima, a ni mukotrpna dijeta ne daje rezultate.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.