Serijska proizvodnja fijata 500 L u maju

Izvor: Studio B, 07.Mar.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serijska proizvodnja fijata "500 L" u maju

Serijska proizvodnja fijatovog automobila "500 L" počeće u maju u pogonima fabrike Fijat automobili Srbija u Kragujevcu, rekao je danas generalni direktor te kompanije Antonio Ćezare Ferara.

"U fabrici se svi radovi odvijaju po planu i serijska proizvodnja počeće, kako smo i najavljivali, u maju ove godine", rekao je Ferara.

Naglašavajući da se automobil fijat "500 L", koji je juče svečano predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, sastoji od oko 5.000 delova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ferara je podsetio da u krugu fabrike pogone gradi tri dobavljača, a još četiri u parku dobavljača, kao i da će se broj kooperanata koji će proizvoditi delove u Kragujevcu povećati.

"Dobavljači koji su već izgradili pogone proizvodiće branike, točkove, sedišta, instrument table", rekao je Ferara i dodao da će uskoro pogone podići i dobavljači koji će proizvoditi kablove za vozilo.

Ferara je u izjavi novinarima, pošto je prethodno sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem obišao radove na izgradnji saobraćajnica koje tu fabriku povezuju sa proizvodnim halama glavnih fijatovih dobavljača, rekao da je za funkcionisanje fabrike najbitnije izgraditi ulaz u Kragujevac iz pravca autoputa.

"Nadam se da će radovi na izgradnji saobraćajnica u blizini fabrike, koje sam danas prvi put obišao, biti završeni do 15. aprila kako je obećano", rekao je Ferara.

Gradonačelnik Stevanović obećao je da će radovi na izgradnji tih saobraćajnica biti završeni u roku i precizirao da je reč o blizu tri kilometra saobraćajnica i tri mosta koji će povezavati fabriku automobila sa parkom dobavljača.

"Vrednost tih radova je blizu tri miliona evra i finansira ih Vlada Srbije koja je i izabrala izvođače radova", rekao je Stevanović.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.