Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 16:57

Samostalni sindikat Fijata: Blizu smo finalnog dogovora

Predsednik Samostalnog sindikata kragujevačkog Fijata Saša Đorđević izjavio je, posle pregovora sa predstavnicima države u Predsedništvu, da su na korak od finalnog dogovora o položaju zaposlenih iz osetljivih grupa, kao i zapošljavanju radnika koji su dobili otpremnine.
Po izlasku iz zgrade Predsedništva, Đorđević je rekao novinarima da su predati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spiskovi radnika kragujevačkog Fijata koji pripadaju osetljivim grupama, te da se nada da će ubrzo biti pozitivnog rešenja.

Đorđević je rekao i da su razgovarali o pomoći Vlade Srbije da se ubrzano zaposli više od 490 radnika koji su dobili otpremnine.
Najavio je da će sa predstavnicima Ministarstva odbrane narednih dana obići kompanije namenske industrije u Kragujevcu.
On je potvrdio da ove nedelje teče izjašnjavanje radnika o novom Stelantisovom programu koji podrazumeva tri meseca rada u Slovačkoj, pa mesec dana rada u Kragujevcu.
Takođe, nada se da će u slučaju potrebe biti moguće produženje rokova.
Sa predstavnicima zaposlenih Fijata danas su razgovarali ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministarka rada Darija Kisić, šef kabineta predsednika Ivica Kojić, kao i direktori namenskih fabrika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.