Izvor: S media, 07.Nov.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Fijata" nezadovoljni: Nećemo da radimo 10 sati dnevno!

Deo radnika zaposlenih u kompaniji "Fiat automobili Srbija" je preko Samostalnog sindikata započeo pregovore sa poslovodstvom o povećanju zarada i skraćenju radnog vremena.

Radnici se žale na teške uslove rada i tempo koji ne mogu da izdrže. Radnici kažu da je radno vreme koje u fabrici dnevno traje deset sati za njih preveliko opterećenje od kada je povećana poizvodnja. Za sada se u fabrici radi četiri dana po deset sati, dok su tri dana slobodna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Radnici traže da im se obezbedi osmočasovno radno vreme, ali da rade pet dana u nedelji. Uz to, traže i da im se povećaju plate, jer sada zarađuju oko 33.000 dinara. Ne odgovara im ni noćni rad, jer za to dobijaju samo 300 dinara.

"Odustalo se od protesta, jer smo dali šansu pregovorima sa poslodavcem od koga tražimo povratak na osmočasovno radno vreme i povećanje zarada", rekao je Zoran Mihajlović, predsednik Samostalnog sindikata u FAS.

On je dodao da ima nekih naznaka da bi radno vreme moglo da bude izmenjeno od februara, a i o mogućnostima za uvećanje zarada se takodje razgovara sa poslodavcem.

"Smatramo da ima mesta za razgovore o primanjima s obzirom da proizvodnja raste i radnike treba motivisati", rekao je Mihajlović.

(S media/Beta)

Foto: kragujevac.co.rs
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.