Proizvodnja u Fijatu završena za ovu godinu

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja u Fijatu završena za ovu godinu

Proizvodnja u fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija za ovu godinu je završena, a radnici će biti na odmoru do kraja decembra, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA u Kragujevcu.

Predsednik sindikata Zoran Marković rekao je da je u FCA juče završena proizvodnja u dve smene, dok će u ponedeljak raditi samo prva smena montaže kako bi se pripremile trake za dužu pauzu.

Marković je rekao da će odmor početi ranije nego prethodnih godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kada je proizvodnja prekidana od sredine decembra do božićnih praznika.

On je ocenio da je razlog za to smanjena tražnja vozila, ali i Fijatova računica da je bolje napraviti jedan "duži prekid, umesto više kraćih prekida".

"Jesmo zabrinuti i očekujemo da uskoro saznamo kakvi su planovi menadžmenta za fabriku u Kragujevcu. Kako je dogovoreno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, menadžeri FCA treba da iznesu planove proizvodnje do kraja decembra ili početkom januara", rekao je Marković.

U sindikatu su rekli da su predstojeću pauzu "pokrili" sa 15 dana kolektivnog godišnjeg odmora i šest dana plaćenih sa 65 posto, a radnici FCA od avgusta do 1. januara 2019. godine iskoristće ukupno 40 dana kolektivnog odmora.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADNICI NA ODMORU DO JANUARA: U Fijatu u Kragujevcu završena proizvodnja za 2018. godinu

Izvor: Kurir, 24.Nov.2018

Razlog za to je smanjena tražnja vozila, ali i Fijatova računica da je bolje napraviti jedan "duži prekid, umesto više kraćih prekida"

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.