Izvor: Beta, 13.Nov.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja novog automobila u Kragujevcu početkom 2011.

RIM/BEOGRAD, 13. novembra 2009. (Beta) - Proizvodnja novog modela Fijata u kragujevačkoj fabrici trebalo bi da krene početkom 2011. godine, rečeno je u petak agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije Srbije.

Na samitu Italija-Srbija italijanski zvaničnici potvrdili su ministru ekonomije Mladjanu Dinkiću da će u narednim nedeljama završiti i predstaviti Vladi Srbije biznis plan za novi model automobila, navode u Ministarstvu ekonomije.

Fijat će, kako su potvrdili italijanski zvaničnici, nakon završenog posla sa Krajslerom sve snage skoncentrisati na Srbiju. Kako je rečeno, nakon toga biće potpisan aneks ugovora, a Fijat će početi da investira prvih 100 od ukupno 800 miliona evra u Zastavu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada odobrila prodaju 5.000 vozila u programu staro za novo

Izvor: NaDlanu.com, 12.Nov.2009, 18:55

BEOGRAD, 12. novembra 2009. (Beta) - Vlada Srbije odobrila je u četvrtak prodaju dodatnog kontingenta od 5.000 "punta" uz subvenciju od 1.000 evra, potvrdio je posle sednice Vlade Srbije ministar zdravlja Tomica Milosavljević. Kako je ranije najavljeno, Ministarstvo ekonomije predložilo je Vladi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Novi Fijat iz Kragujevca od 2011.

Izvor: B92, 13.Nov.2009

Torino -- Proizvodnja novog modela Fijata u kragujevačkoj fabrici trebalo bi da krene početkom 2011. godine, kažu u Ministarstvu ekonomije Srbije...Na samitu Italija-Srbija italijanski zvaničnici potvrdili su ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću da će u narednim nedeljama završiti i predstaviti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.