Potpisan sporazum Fijata i  Vlade Srbije o proizvodnji fijat punta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum "Fijata" i Vlade Srbije o proizvodnji "fijat punta"

TORINO - Italijanski proizvođač automobila "Fijat" i Vlada Srbije potpisali su danas sporazum o proizvodnji marke "fijat punto" u Kragujevcu, saopštio je "Fijat".

Sporazum je potpisan u Torinu uz prisustvo potpredsednika vlade Srbije i ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

Ta "Fijatova" marka proizvodiće se u Kragujevcu ne samo za tržište Srbije, već i za izvoz, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navedeno je u saopštenju.

Linija modela "fijat punto" će, sem toga, biti obogaćena verzijom sa dizel motorom.

Sporazumom je predviđeno da proizvodnja "fijat punta" počne u martu i da godišnja proizvodnja dostigne najmanje 15.000 automobila, zavisno od tržišnih uslova.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fijat: Punto iz Kragujevca od marta

Izvor: B92, 30.Jan.2009

Beograd -- Primena Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU u Srbiji počinje danas. Premijer Mirko Cvetković očekuje kao finalni efekat jeftiniju roba iz zemalja članica EU...Efekat primene tog dokumenta biće jeftinija roba iz zemalja članica Unije..Vlada Srbije je 16. oktobra 2008. usvojila odluku...

Nastavak na B92...

Fijat: Proizvodnja punta u Kragujevcu počinje u martu

Izvor: Kurir, 30.Jan.2009

TORINO, 30. januara 2009. (Beta) - Italijanska kompanija Fijat objavila je danas da će u martu početi proizvodnju automobila "punto" u Kragujevcu. Kako se predviđa sporazumom koji su u Torinu potpisali Vlada Srbije i Fijat, godišnja proizvodnja biće najmanje 15.000 automobila u 2009. godini, prenelo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.