Markione se izvinio zbog žabarskog motora

Izvor: B92, 22.Maj.2013, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markione se izvinio zbog "žabarskog motora"

Šef FIAT-a uputio je javno izvinjenje jednom udruženju Amerikanaca italijanskog porekla zbog toga što je u januaru 2013. na salonu automobila u Detroitu upotrebio reč "žabarski" kako bi opisao pravi, rasni, italijanski motor.

U pismu upućenom organizaciji Italian American One Voice Coalition, koja se bori protiv predrasuda prema Amerikancima italijanskog porekla u SAD, Markione je rekao da je njegova opaska izrečena u Detroitu bila neprihvatljiva i da se izvinjava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svima koje je na taj način uvredio.

Podsećamo, Markione je u januaru na pitanje zašto se kasni sa povratkom Alfa Romea na tržište SAD izjavio: "Ne mogu da izađem pred javnost sa falš proizvodom, jednostavno, ne želim to da uradim. Neću da stavljam američki motor u Alfa Romeo."

"Uz dužno poštovanje prema mojim američkim prijateljima, nama je u novoj Alfi potreban pravi žabarski motor. Postoje neke stvari koje Italijani dobro rade", dodao je on.

Izvršni direktor FIAT-a, Serđo Markione (Sergio Marchionne) je kanadski državljanin koji je rođen u Italiji.

Pročitajte vest o izjavi Serđa Markionea sa auto-salona u Detroitu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Markione se javno izvinio: Ono što sam rekao bilo je neprihvatljivo

Izvor: S media, 23.Maj.2013, 13:01

On je u januaru 2013. na salonu automobila u Detroitu upotrebio reč "žabarski" kako bi opisao pravi, rasni, italijanski motor...U pismu upućenom organizaciji Italian American One Voice Coalition, koja se bori protiv predrasuda prema Amerikancima italijanskog porekla u SAD, Markione je rekao da je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.