Knežević očekuje dogovor sa radnicima Fijata

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević očekuje dogovor sa radnicima Fijata

Ministar privede Goran Knežević izjavio je danas da vlada ima garancije daće radnici kragujevačkog Fijat Srbija prihvatiti deo ponuđenog dogovora, kao i da vlada nema informaciju da će Italijani proizvodnju izmestiti u Poljsku.

Zaposleni u kragujevačkom Fijatu su dve već 20 dana u štrajku, a Knežević kaže da su premijerka Ana Brnabić i on u neprestanom kontaktu sa rukovodstvom fabrike i zaposlenicima i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << im 24 sata na raspolaganju za razgovor.

Knežević je međutim napomenuo da što se materijalnih zahteva tiče, sindikat mora da dogovora sa menadžmentom italijanskog Fijata.

Brnabić apelovala na radnike: Prekinite štrajk, nema vremena za gubljenje

Ministar je novinarima u Ministarstvu privrede rekao da je zaposlenima u štrajku ponuđen Memorandum koji su oni odbili.

"Vreme nam curi, imamo veliku štetu, fabrika ne radi već 20 dana, to je šteta za celu Srbiju i sve građane", rekao je Knežević i dodao da su radnici na potezu.

"Okončati štrajk što pre, odlazak Fijata iz Srbije je najgori mogući scenario!"

Upitan da li su tačni navodi da postoji mogućnost da se proizvodnja izmesti u Poljsku, Knežević je rekao da vlada nema takve informacije.

"Ugovor je potpisan do 2018. godine, očekujemo da se razgovori nastave i da imaju pozitivan ishod", zaključio je Knežević.

Vučić: Štrajk u Fijatu već košta državu, molim večeras za rešenje; Ne obećavam, garantujem da ću...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fijat se ne seli u Poljsku! Štrajk šteta za sve

Izvor: Mondo, 17.Jul.2017

Ministar privede Goran Knežević kaže: Vlada ima garancije da će radnici kragujevačkog Fijata prihvatiti deo ponuđenog dogovora. Vlada nema informaciju da će Italijani proizvodnju izmestiti u Poljsku. Štrajkači: BLOKADA u sredu...Foto: Screenshot/Youtube..Zaposleni u kragujevačkom Fijatu su...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.