Izvor: S media, 30.Nov.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat će u Srbiji praviti novog "fiću"

Novi model “Fijata” koji će ta italijanska kompanija proizvoditi u Kragujevcu biće dugačak oko četiri metra i u prednjem delu u velikoj meri liči će na popularni model “fijat 500”, odnosno novog “fiću”.

Sledeće godine počeće proizvodnja verzije sa pet sedišta, a od 2013. i sa sedam.

Izgled novog modela do sada je čuvan u strogoj tajnosti, a od građana Srbije videli su ga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << samo najviši zvaničnici poput predsednika Borisa Tadića i bivšeg ministra Mlađana Dinkića.

Radni naziv modela i dalje je L0 odnosno “el zero”. Kako se može zaključiti na osnovu slika, “el zero” preuzeće nekoliko prepoznatljivih karakteristika drugih “Fijatovih” modela.

Novi FIAT "Sedici" (FOTO)

Fijat: Tražili smo tajnost ugovora

Tri kostura pronađena u "Fijatovoj" fabrici

Tako prednji deo prilično podseća na izgled „fijata 500“. I na novom automobilu biće ugrađivani dvostruki unutrašnji kružni farovi koji su proslavili “fiću”.

Četvrtasti retrovizori čija je ugradnja počela još na modelu “panda” naći će se i na “el zeru”. Takođe, sa “una” i “pande” biće preuzeti štitnici na vratima, a “uno” će “pozajmiti” kao ideju i dodatak od crne plastike na branicima.

Na zadnjim vratima biće hromirana ručica za otvaranje prtljažnika, a na prednjem delu hromirani ukras sa logom italijanske fabrike.

“Fijat” planira da “el zero” proizvodi i u takozvanoj treking verziji, odnosno verziji znatno izdignutoj od zemlje u odnosu na osnovni model i sa dodatnim crnim profilima na karoseriji.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.