Brnabić krenula na sastanak sa radnicima Fijata

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić krenula na sastanak sa radnicima Fijata

Premijerka Ana Brnabić krenula je popodne u Kragujeva na sastanak s radnicima "Fijata" koji već danima štrajkuju zbog visine plata.

Radnici Fijata su danas zatražili da premijerka Ana Brnabić dođe u Kragujevac na razgovore i da što pre oformi pregovarački tim ili krizni štab koji bi posredovao između menadžmenta i Štrajkačkog odbora, izjavio je predsednik Sindikata Nezavisnost u Fijatu Zoran Stanić.

Vlada Srbije će nastaviti da se bori za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << radna mesta u Fijatu, ali sumnja u dobre namere Štrajkačkog odbora koji traži da im vlada garantuje netu zaradu od 45.000 dinara, a to je nemoguće ispuniti, izjavila je ranije premijerka Brnabić.

Brnabić je danas na konferenciji za novinare, a posle sastanka sa HBIS grupom, rekla da će se vlada boriti za Fijat kao što se borila za Železaru Smederevo, ali da štrajkački odbor traže nemoguće, odnosno ono što vlada ne može da ispuni.

Vučić: Štrajk u Fijatu već košta državu, molim večeras za rešenje; Ne obećavam, garantujem da ću...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.