Srem folk fest neće biti održan ove godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 09:23

"Srem folk fest" neće biti održan ove godine

Sredinom avgusta već 16 godina unazad na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici održava se "Srem folk fest" tradiconalni festival folklora koji svake godine okupi brojne učesnike iz svih krajeva sveta, ali i Mitrovčane kao publiku.

Da Mitrovčani vole folklor dokaz je prepuni Žitni trg svake godine već 16. unazad ali ove godine nešto je drugačija slika Žitnog trga sredinom avgusta. Zbog pandemije Kovid-a 19, festival se ove godine ipak neće održati.

Mitrovčani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iako tužni zbog omiljene kulturne manifestacije koja neće biti održana, svesni su da je doneta ispravna odluka o neodržavanju festivala, jer je ipak u vreme pandemije zdravlje na prvom mestu. Folklor će im nedostajati ali se nadaju da će ga na zimu možda ipak biti.

Ni učesnicima nije lako. Za njih je "Srem folk fest" i više od folklora jer je simbol i sklapanja novih prijateljstava, ali i ljubavi.

Preporuka organizatora je bila da se festival otkaže kao i sve druge folklorne manifestacije pre svega zbog pandemije a posle 16 godina neprekidnog rada, ovo je prva pauza u održavanju festivala.

Prošle godine festival je okupio ogroman broj učesnika kako domaćih ansambala tako i iz raznih krajeva sveta koji su imali priliku da se Mitrovčanima predstave na Žitnom trgu.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.